ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ...

Μία κυρία του ρώτησε: «Πόσο πωλείται το ένα αυγό;» 
Ο ασθενής πωλητής απάντησε: «0,25 € ένα αυγό, κυρία». 
Του είπε: «Θα πάρω 6 αυγά για 1,25 € ή θα φύγω». 
Ο πλησίον πωλητής απάντησε: «Ελάτε να τα πάρετε με την τιμή που θέλετε. Ίσως αυτό να είναι μια καλή αρχή επειδή δεν έχω πουλήσει ούτε ένα αυγό σήμερα ». 

Πήρε τα αυγά και έφυγε με την αίσθηση ότι κέρδισε. Πήρε το φανταχτερό της αυτοκίνητο και πήγε σε ένα εστιατόριο με τη φίλη της.Εκεί,  Έφαγαν λίγο και άφησαν πολλά από αυτά που παραγγέλθηκαν. Στη συνέχεια πήγε να πληρώσει το λογαριασμό. Ο λογαριασμός ήταν 45 €! Έδωσε 50 € και ζήτησε από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου να κρατήσει τα ρέστα.
Αυτό το περιστατικό μπορεί να φαίνεται αρκετά φυσιολογικό για τον ιδιοκτήτη, αλλά πολύ επώδυνο για τον πλησιέστερο πωλητή αυγών.
Το θέμα είναι, 
Γιατί δείχνουμε πάντα ότι έχουμε την εξουσία όταν αγοράζουμε από τους άπορους; Και γιατί γινόμαστε γενναιόδωροι σε όσους δεν χρειαζόμαστε ακόμη τη γενναιοδόριά μας;
«Ο πατέρας μου αγόραζε απλά αγαθά από τους φτωχούς σε υψηλές τιμές, παρόλο που δεν το χρειαζόταν. Μερικές φορές οι πληρωμές και πιο ακριβά. Ανησυχούσα για αυτή την πράξη και τον ρώτησα γιατί κάνει; Τότε ο πατέρας μου απάντησε: "Είναι φιλανθρωπία με λιγη  αξιοπρέπεια, παιδί μου"
Καπου το διαβασα...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

" Πως βγήκε η φράση. το πούτσο κλαίγαν η ειναι για τον πούτσο..

Κι αφού γεννήθηκες λόγω της καύλας, ζήσε και πέθανε με καύλα.

ΤΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΥΖΩΝΩΝ: Είναι κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί...