ΕΛΛΑΣ

ΕΛΛΑΣ

ΑΥΤΟΛΥΚΟΣ


Κι αισθάνομαι τον λύκο να κατεβαίνει, πεινασμένος, αγριεμένος, στο όριο, υπομονετικός μες στην απελπισία του.
Μπαίνω μέσα του, τον νιώθω -κινείται παραπλανητικά, κυκλικά, με λοξές διαδρομές.
Ζει απ' τον άνεμο, παίρνει τα σομά, αφουγκράζεται κάθε τρίξιμο, τροχίζει τα δόντια του στη σμυριδόπετρα, ξέρει:
Μόνος του θα καταλήξει να μπει στο μαντρί, ολομόναχος.
Τα λυκόπουλα, φύτρα του και δωσίλοι, γενίτσαροι και θα τον πάρουνε στο κατόπι μέχρι να πατήσει μαύρο χιόνι.
Το 'χει δεχτεί. Καλύτερα μια ζωή στην παρανομία, μοναχός, νυχτοπλάνο αγρίμι, με τα χαρίσματα του θηρίου, παρά υποτακτικός του κάθε τσομπάνη.
Παρά λυκόσκυλο του κάθε ανθρώπου, που 'ναι για τον άνθρωπο λύκος.
Καλύτερα σβλερξι αγύριστο χωρίς λαιμαριά, να πεθάνει από λύσσα κάποιαν πανσέληνο, μέσα σε αφρούς σβήνοντας, ουρλιάζοντας στην κορυφή της μοναξιάς -μάταιος αυτόλυκος. προχωρεί, αμείλικτος, βαρύγνωμος, νιώθοντας μιαν φλόγωση στο υπογάστριο -εκείνη τη θερμή, σταθερή υπερένταση, που 'ναι τρόπος ζωής γι' αυτόν, ακόμα κι όταν κοιμάται: πυρετός καθ' έξιν.

Λυπημένος, χρεωμένος τον εαυτό του, προχωρεί. Κακόβουλος κι ευπατρίδης των
βουνών. Φρικιό.

21.9.18

AX. AΥΤΟΣ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΜΟΥ...


Η Μαρέβα, το οικόπεδο και η Siemens

Ο γείτονάς μου ο Χριστοφοράκος

Ως γείτονας με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και τον Διονύση Δενδρινό, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στο σκάνδαλο της Siemens, εμφανίζεται η οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τήνο.

Τον Μάιο του 2002 η Μαρέβα Μητσοτάκη αγόρασε έκταση οκτώ στρεμμάτων στην Τήνο. Η έκταση ήταν οικοδομήσιμη πάνω από τη θάλασσα και η αξία της αγοράς της ανήλθε σε 64.486 ευρώ. Οση ακριβώς ήταν και η αντικειμενική αξία της. Λίγο αργότερα, στο συγκεκριμένο οικόπεδο η οικογένεια Μητσοτάκη έχτισε ένα παραδοσιακό σπίτι.

Το συμβόλαιο για την αγορά του οικοπέδου υπεγράφη στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο γραφείο του συμβολαιογράφου Γιώργου Στεφανάκου. 

Λίγες μέρες μετά στο ίδιο συμβολαιογραφικό γραφείουπεγράφησαν τρία ακόμη συμβόλαια αγοραπωλησίας οικοπέδων στην Τήνο και συγκεκριμένα στην περιοχή Χαλακιά.

Το ένα από αυτά, έκτασης 6.280 τετραγωνικών μέτρων, αγοράστηκε, όπως είχε αποκαλύψει το Hot Doc, από τον Διονύση και την Ελένη Δενδρινού. Ο Διονύσης Δενδρινός είναι πρώην στέλεχος της Siemens, συνεργάτης και συνεργός του καταζητούμενου για το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό σκάνδαλο της Ελλάδας Μιχάλη Χριστοφοράκου. 

Η σύζυγός του Ελένη είναι τραπεζικό στέλεχος και φίλη της Μαρέβας Μητσοτάκη. Μάλιστα φέρονται να είχαν εργαστεί μαζί αρκετά χρόνια στην τράπεζα Bankers Trust και στη συνέχεια στην Deutsche Bank,όπως έχει καταθέσει επίσημα στις ελληνικές αρχές ο κ. Δενδρινός.

Την ίδια μέρα η Ελένη Δενδρινού απέκτησε και το 5% άλλου οικοπέδου. Πρόκειται για ένα οικόπεδο 5.050 τετραγωνικών στη Χαλακιά της Τήνου, το οποίο αγοράστηκε από κοινού με την εταιρεία Mystras Holding. Σύμφωνα με το συμβόλαιο, στην κυριότητα της εταιρείας είναι το 95% του οικοπέδου και το υπόλοιπο ανήκει στην κ. Δενδρινού. Η ίδια εταιρεία αγόρασε επίσης έκταση 5.200 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή Χαλακιά.

Αν και η Mystras Holding φαίνεται αρχικά να σχετίζεται με την οικογένεια Δενδρινού, η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Η εταιρεία εμφανίζεται να έχει στην κατοχή της 10 στρέμματα στην Τήνο, τα οποία ανήκουν στον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο, όπως κατέθεσε επίσημα ο κ. Δενδρινός στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού. 

Η αγορά του 5% του οικοπέδου από την κ. Δενδρινού έγινε προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κ. Χριστοφοράκος και το οικόπεδο των 10 στρεμμάτων να κατατμηθεί σε δύο των 5 στρεμμάτων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Δενδρινό η πρόταση αγοράς του οικοπέδου στη Μαρέβα Μητσοτάκη, την οικογένεια Δενδρινού και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο έγινε από τον κατασκευαστή στην Τήνο Κωνσταντίνο Βαφειάδη. 

Με λίγα λόγια η οικογένεια Μητσοτάκη εμφανίζεται να αποκτά έκταση στην Τήνο ταυτόχρονα με τους μετέπειτα πρωταγωνιστές του σκανδάλου Siemens, με τους οποίους γίνονται και γείτονες. 

Το θέμα βέβαια δεν έχει να κάνει με τη γειτνίαση αυτή καθαυτή, αλλά με το κατά πόσο είναι μόνο γεωγραφική. 


http://www.documentonews.gr/
Βαγγέλης Τριάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου