ΕΛΛΑΣ

ΕΛΛΑΣ

ΑΥΤΟΛΥΚΟΣ


Κι αισθάνομαι τον λύκο να κατεβαίνει, πεινασμένος, αγριεμένος, στο όριο, υπομονετικός μες στην απελπισία του.
Μπαίνω μέσα του, τον νιώθω -κινείται παραπλανητικά, κυκλικά, με λοξές διαδρομές.
Ζει απ' τον άνεμο, παίρνει τα σομά, αφουγκράζεται κάθε τρίξιμο, τροχίζει τα δόντια του στη σμυριδόπετρα, ξέρει:
Μόνος του θα καταλήξει να μπει στο μαντρί, ολομόναχος.
Τα λυκόπουλα, φύτρα του και δωσίλοι, γενίτσαροι και θα τον πάρουνε στο κατόπι μέχρι να πατήσει μαύρο χιόνι.
Το 'χει δεχτεί. Καλύτερα μια ζωή στην παρανομία, μοναχός, νυχτοπλάνο αγρίμι, με τα χαρίσματα του θηρίου, παρά υποτακτικός του κάθε τσομπάνη.
Παρά λυκόσκυλο του κάθε ανθρώπου, που 'ναι για τον άνθρωπο λύκος.
Καλύτερα σβλερξι αγύριστο χωρίς λαιμαριά, να πεθάνει από λύσσα κάποιαν πανσέληνο, μέσα σε αφρούς σβήνοντας, ουρλιάζοντας στην κορυφή της μοναξιάς -μάταιος αυτόλυκος. προχωρεί, αμείλικτος, βαρύγνωμος, νιώθοντας μιαν φλόγωση στο υπογάστριο -εκείνη τη θερμή, σταθερή υπερένταση, που 'ναι τρόπος ζωής γι' αυτόν, ακόμα κι όταν κοιμάται: πυρετός καθ' έξιν.

Λυπημένος, χρεωμένος τον εαυτό του, προχωρεί. Κακόβουλος κι ευπατρίδης των
βουνών. Φρικιό.

20.1.15

Πόσο πιο χυδαία μπορεί να γίνει αυτή η κυβέρνηση στα ξέπνοά της;Κατάσχεσαν την επιχορήγηση του Κέντρου Αποκατάστασης Τυφλών για τον ΕΝΦΙΑ

Την ώρα που ο Γιάννης Στουρνάρας ζητά την απαλλαγή των κτιρίων της Τράπεζας της Ελλάδος από τον ΕΝΦΙΑ για να απαλλάξει από το φόρο τους ιδιώτες μετόχους, την ώρα που κυβερνητικά στελέχη μηχανεύονται διάφορα τρικ για να πετυχαίνουν γενναίες «εκπτώσεις» στα χαράτσια, το κράτος ζητά από το Κέντρο Απακατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) 250.000 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ, τον οποίο μάλιστα προεισέπραξε ολόκληρο εχθες, παρακρατώντας την επιχορήγηση του Κέντρου και παρά το γεγονός ότι ο εν λόγω φόρος είχε ρυθμιστεί με διακανονισμό και πληρωνόταν σε δόσεις.

Η απίστευτη αναλγησία της κυβέρνησης ξεπερνά καθημερινά κάθε προηγούμενο όριο της. Αυτή τη φορά αποφάσισε να καταδικάσει τα τυφλά παιδιά του ΚΕΑΤ ( Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών) καθώς και τους 80 υπαλλήλους που τα φροντίζουν και οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ κι ένα χρόνο.
Με μια πρωτοφανή απόφαση του, το υπουργείο Οικονομικών, κατάσχεσε ακόμα και τα ελάχιστα χρήματα της επιχορήγησης που έλαβαν αυτό το μήνα (πολύ λιγότερα από όσα δικαιούνται) , προκειμένου να πληρωθεί (αναγκαστικά) όλος ο ΕΝΦΙΑ, τον οποίο όμως η διοίκηση του ΚΕΑΤ είχε ρυθμίσει σε δόσεις, τις οποίες και αποπλήρωνε κανονικά!

Περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ (998.000) ήταν η φετινή επιχορήγηση για τοΚέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, αλλά από αυτό, μέχρι χθες, είχαν λάβει μόνο 250.000 ευρώ.

Εχθές θα λάμβαναν άλλα 197.000 ευρώ. Το ποσό αυτό, φυσικά, δεν θα επαρκούσε παρά μόνο για τα στοιχειώδη, όσο να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς υπάρχουν πολλές βασικές ελλείψεις και οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, από 8 έως 18 μήνες.

Η κυβερνητική αναλγησία όμως αποφάσισε να δείξει το πιο ακραίο πρόσωπό της απέναντι στα τυφλά παιδιά, στερώντας τους ακόμα και τα στοιχειώδη.  Κατάσχεσε τα 197.000 ευρώ με το που μπήκαν στο λογαριασμό του Κέντρου Αποκατάστασης, προκειμένου να τα συμψηφίσει με τον ΕΝΦΙΑ.

Το ποσό του ΕΝΦΙΑ του ΚΕΑΤ ήταν 250.00 ευρώ - ποσό τεράστιο, που οφείλεται στα πολλά ακίνητα που διαθέτει λόγω δωρεών και κληρονομημάτων. Τον δυσβάσταχτο αυτό φόρο, που επέβαλλε η κυβέρνηση σε ένα κέντρο στο οποίο δεν αποδίδει την κρατική επιχορήγηση, δεν δέχθηκε ούτε καν να τον ελαφρύνει. Η διοίκηση του ΚΕΑΤ που είχε προβεί στον διακανονισμό, είχε πληρώσει ήδη τις πρώτες δύο δόσεις. Παρόλα αυτά οι εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών, που κάνουν τα στραβά μάτια σε όσους βγάζουν τα αφορολόγητα εκατομμύρια τους στο εξωτερικό και εξαντλούν την αυστηρότητά τους σε φτωχούς και ς αδυνάτους, παρακράτησαν ακόμα και τη δόση των 197.000 ευρώ από την τακτική επιχορήγηση!  Της Βασιλικής Σιούτη
thepressproject.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου