ΕΛΛΑΣ

ΕΛΛΑΣ

ΑΥΤΟΛΥΚΟΣ


Κι αισθάνομαι τον λύκο να κατεβαίνει, πεινασμένος, αγριεμένος, στο όριο, υπομονετικός μες στην απελπισία του.
Μπαίνω μέσα του, τον νιώθω -κινείται παραπλανητικά, κυκλικά, με λοξές διαδρομές.
Ζει απ' τον άνεμο, παίρνει τα σομά, αφουγκράζεται κάθε τρίξιμο, τροχίζει τα δόντια του στη σμυριδόπετρα, ξέρει:
Μόνος του θα καταλήξει να μπει στο μαντρί, ολομόναχος.
Τα λυκόπουλα, φύτρα του και δωσίλοι, γενίτσαροι και θα τον πάρουνε στο κατόπι μέχρι να πατήσει μαύρο χιόνι.
Το 'χει δεχτεί. Καλύτερα μια ζωή στην παρανομία, μοναχός, νυχτοπλάνο αγρίμι, με τα χαρίσματα του θηρίου, παρά υποτακτικός του κάθε τσομπάνη.
Παρά λυκόσκυλο του κάθε ανθρώπου, που 'ναι για τον άνθρωπο λύκος.
Καλύτερα σβλερξι αγύριστο χωρίς λαιμαριά, να πεθάνει από λύσσα κάποιαν πανσέληνο, μέσα σε αφρούς σβήνοντας, ουρλιάζοντας στην κορυφή της μοναξιάς -μάταιος αυτόλυκος. προχωρεί, αμείλικτος, βαρύγνωμος, νιώθοντας μιαν φλόγωση στο υπογάστριο -εκείνη τη θερμή, σταθερή υπερένταση, που 'ναι τρόπος ζωής γι' αυτόν, ακόμα κι όταν κοιμάται: πυρετός καθ' έξιν.

Λυπημένος, χρεωμένος τον εαυτό του, προχωρεί. Κακόβουλος κι ευπατρίδης των
βουνών. Φρικιό.

30.12.14

«Να ακούς αυτά που σου λέω εγώ» ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ....


Αν και ο Σταύρος Δήμας είναι ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας διατελέσει βουλευτής, υπουργός, αλλά και Ευρωπαίος επίτροπος, σε πολλούς το όνομά του δε θυμίζει κάτι ιδιαίτερο. Κι όμως, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημκοκρατίας έχει στο «βιογραφικό» του μία αρκετά ζουμερή ιστορία, με πρωταγωνίστρια τη… Μαρίκα Μητσοτάκη.

Η ιστορία λαμβάνει χώρα το 1991, όταν ο Σταύρος Δήμας ήταν υπουργός Βιομηχανίας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο τότε πρωθυπουργός είχε αποφασίσει να πραγματοποιηθεί... 
μία επίσκεψη στον ελληνισμό των πρώην σοβιετικών χωρών, καθώς ήταν πρόσφατη η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, με επικεφαλής τον ίδιο και με την παρουσία υπουργών και Ελλήνων επιχειρηματιών.

Το ρεπορτάζ των «Νέων» από το φύλλο της 27ης Ιουλίου 1991 αναφέρει ότι ο Σταύρος Δήμας ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με τη Μαρίκα Μητσοτάκη, ενώ άλλα δημοσιεύματα της εποχής υποστήριζαν ότι η κ. Μητσοτάκη έφτασε στο σημείο να τον χαστουκίσει (!).

«Να ακούς αυτά που σου λέω εγώ», φέρεται να είπε στον σημερινό υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας η Μαρίκα Μητσοτάκη, με τον Σταύρο Δήμα να απαντά «μη μου ανεβάζεις την φωνή», και τη σύζυγο του Κ. Μητσοτάκη να ανταπαντά «πρόσεχε τα λόγια σου».

Αιτία της σύγκρουσης; Η δυσαρέσκεια ορισμένων επιχειρηματιών (μεταξύ των οποίων και ο αδελφός του πεθερού του Ευάγγελου Βενιζέλου, κ. Μπακατσέλος) για το γεγονός ότι η επίσκεψη δεν είχε προγραμματιστεί και αισθάνονταν παραμελημένοι.

Άλλο ρεπορτάζ του «Έθνους» δίνει μια διαφορετική εκδοχή του επεισοδίου, χωρίς χαστούκι, με τη Μαρίκα Μητσοτάκη να υποστηρίζει πως απλώς μετέφερε τα παράπονα των επιχειρηματιών στον Σταύρο Δήμα και αυτός εξερράγη και άρχισε να βρίζει τους επιχειρηματίες και να απαιτεί να μάθει ποιοι παραπονέθηκαν.

Σε κάθε περίπτωση, το επεισόδιο αυτό οδήγησε στην παραίτηση του Σταύρου Δήμα από το υπουργείο Βιομηχανίας μετά από λίγες ημέρες…

Από το koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου