ΕΛΛΑΣ

ΕΛΛΑΣ

ΑΥΤΟΛΥΚΟΣ


Κι αισθάνομαι τον λύκο να κατεβαίνει, πεινασμένος, αγριεμένος, στο όριο, υπομονετικός μες στην απελπισία του.
Μπαίνω μέσα του, τον νιώθω -κινείται παραπλανητικά, κυκλικά, με λοξές διαδρομές.
Ζει απ' τον άνεμο, παίρνει τα σομά, αφουγκράζεται κάθε τρίξιμο, τροχίζει τα δόντια του στη σμυριδόπετρα, ξέρει:
Μόνος του θα καταλήξει να μπει στο μαντρί, ολομόναχος.
Τα λυκόπουλα, φύτρα του και δωσίλοι, γενίτσαροι και θα τον πάρουνε στο κατόπι μέχρι να πατήσει μαύρο χιόνι.
Το 'χει δεχτεί. Καλύτερα μια ζωή στην παρανομία, μοναχός, νυχτοπλάνο αγρίμι, με τα χαρίσματα του θηρίου, παρά υποτακτικός του κάθε τσομπάνη.
Παρά λυκόσκυλο του κάθε ανθρώπου, που 'ναι για τον άνθρωπο λύκος.
Καλύτερα σβλερξι αγύριστο χωρίς λαιμαριά, να πεθάνει από λύσσα κάποιαν πανσέληνο, μέσα σε αφρούς σβήνοντας, ουρλιάζοντας στην κορυφή της μοναξιάς -μάταιος αυτόλυκος. προχωρεί, αμείλικτος, βαρύγνωμος, νιώθοντας μιαν φλόγωση στο υπογάστριο -εκείνη τη θερμή, σταθερή υπερένταση, που 'ναι τρόπος ζωής γι' αυτόν, ακόμα κι όταν κοιμάται: πυρετός καθ' έξιν.

Λυπημένος, χρεωμένος τον εαυτό του, προχωρεί. Κακόβουλος κι ευπατρίδης των
βουνών. Φρικιό.

23.12.14

Χαρίζουν στον Μπόμπολα… τις καθαρίστριες......

 Nikos Libertas / SOOC
Σύμφωνα με τη σύμβαση που δημοσίευσε  η Καθημερινή στο φύλλο της Τετάρτης η κυβέρνηση εκτός από τα 400 εκατομμύρια ευρώ που θα δώσει άμεσα ή σε βάθος χρόνου στην κοινοπραξία -επειδή έπεσε έξω στους υπολογισμούς της- εγγυάται επίσης τα δάνεια της εταιρίας αξίας 10 εκ. ευρώ.

Οι εργολάβοι όμως που δηλώνουν αδυναμία να ολοκληρώσουν το έργο που έχουν αναλάβει για την κατασκευή του οδικού άξονα Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας-Σπάρτης δεν επιδοτούνται για πρώτη φορά από την ελληνική κυβέρνηση. Στο παρελθόν έχει λάβει επίσης αποζημίωση σχεδόν 76 εκατομμυρίων ευρώ με τη δικαιολογία ότι καθυστέρησε η έναρξη της παραχώρησης.

Δηλαδή το κράτος πλήρωσε επειδή καθυστέρησε να αναθέσει το έργο με δική της υπαιτιότητα και ξαναπληρώνει τώρα επειδή ο παραχωησιούχος καθυστερεί να το παραδώσει. Ακούγεται πολύ λογικό.

Επειδή όμως τα νούμερα συνήθως κρύβουν ανθρώπους ας δούμε μερικές αναλογίες: Η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει άμεσα 76 εκ. στους εργολάβους, όσα περίπου δηλαδή εξοικονόμησε από την διαθεσιμότητα 5.500 δημοσίων υπαλλήλων. Σήμερα ανακοινώθηκε η απόλυση των καθαριστριών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Τα χρήματα που εξοικονομεί το δημόσιο από την απόλυσή τους δεν φτάνουν ούτε για τα κιγκλιδώματα μιας γέφυρας του Μπόμπολα.

Το συνολικό δώρο της κυβέρνησης στους εργολάβους μόνο για το συγκεκριμένο έργο ξεπερνάει τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Όσα ακριβώς ζητάει και η Τρόικα με τα νέα μέτρα που περιλαμβάνουν την διάλυση του ασφαλιστικού, την κατάργηση του συνδικαλισμού, τον αποκλεισμό των περισσοτέρων από τη ρύθμιση χρεών προς το δημόσιο κ.λπ.

Και αν η σύγκριση με τα μέτρα σας φαίνεται λαϊκισμός ας μιλήσουμε για πραγματικά ποσά: 400 εκατομμύρια λιγότερα περιλάμβανε ο προϋπολογισμός του 2014 για το εθνικό σύστημα υγείας και αν θέλετε να συζητήσουμε για ζεστό χρήμα αν η κυβέρνηση διαθέσει τα μισά από όσα χαρίζει στους Μπόμπολα, Παρασκευαΐδη και Κόκκαλη στον ΕΟΠΠΥ θα μηδένιζε τα χρέη του.

Ας μιλήσουμε τώρα για τον Γρηγόρη Ψαριανό που δηλώνει περιχαρής ότι θα ψηφίσει όποιον ΠτΔ προτείνει η Νέα Δημοκρατία και για τους «αναρχικούς που είναι έτοιμοι να κάψουν την Αθήνα» σύμφωνα με το MEGA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου