ΕΛΛΑΣ

ΕΛΛΑΣ

ΑΥΤΟΛΥΚΟΣ


Κι αισθάνομαι τον λύκο να κατεβαίνει, πεινασμένος, αγριεμένος, στο όριο, υπομονετικός μες στην απελπισία του.
Μπαίνω μέσα του, τον νιώθω -κινείται παραπλανητικά, κυκλικά, με λοξές διαδρομές.
Ζει απ' τον άνεμο, παίρνει τα σομά, αφουγκράζεται κάθε τρίξιμο, τροχίζει τα δόντια του στη σμυριδόπετρα, ξέρει:
Μόνος του θα καταλήξει να μπει στο μαντρί, ολομόναχος.
Τα λυκόπουλα, φύτρα του και δωσίλοι, γενίτσαροι και θα τον πάρουνε στο κατόπι μέχρι να πατήσει μαύρο χιόνι.
Το 'χει δεχτεί. Καλύτερα μια ζωή στην παρανομία, μοναχός, νυχτοπλάνο αγρίμι, με τα χαρίσματα του θηρίου, παρά υποτακτικός του κάθε τσομπάνη.
Παρά λυκόσκυλο του κάθε ανθρώπου, που 'ναι για τον άνθρωπο λύκος.
Καλύτερα σβλερξι αγύριστο χωρίς λαιμαριά, να πεθάνει από λύσσα κάποιαν πανσέληνο, μέσα σε αφρούς σβήνοντας, ουρλιάζοντας στην κορυφή της μοναξιάς -μάταιος αυτόλυκος. προχωρεί, αμείλικτος, βαρύγνωμος, νιώθοντας μιαν φλόγωση στο υπογάστριο -εκείνη τη θερμή, σταθερή υπερένταση, που 'ναι τρόπος ζωής γι' αυτόν, ακόμα κι όταν κοιμάται: πυρετός καθ' έξιν.

Λυπημένος, χρεωμένος τον εαυτό του, προχωρεί. Κακόβουλος κι ευπατρίδης των
βουνών. Φρικιό.

22.11.14

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ!!!
Τα είπε ο Πάγκαλος, αλλά εσείς δεν τον πήρατε σοβαρά επειδή είναι γραφικός και Δελαπατρίδης. «Το Μνημόνιο είναι ευκαιρία διά τον τόπο, είναι ευτυχία διά τον τόπο» είχε πει ο Θόδωρος κι εμείς τον λοιδορήσαμε, διότι δεν καταλάβαμε τι εννοούσε με τη λέξη «τόπος». Τόπος για τον Πάγκαλο είναι οι πλούσιοι κάτοικοι της Ελλάδας, αυτούς υπηρέτησε στη μακροχρόνια καριέρα του, αυτούς γνωρίζει, γι' αυτούς νοιάζεται. Ο κήπος των πλουσίων είναι ο τόπος του Παγκάλου κι αυτός ο κήπος άνθισε και κάρπισε επί Μνημονίου, ου μην αλλά και ένεκα του Μνημονίου.

Η έκθεση της διεθνούς οργάνωσης Wealth-X για την Ελλάδα παραθέτει στοιχεία συγκλονιστικά:...

Από το 2013 μέχρι το 2014 ο αριθμός των πολύ πλουσίων ατόμων -αυτών που έχουν πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια καθαρή περιουσία- έφτασε τους 565, 60 περισσότεροι σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Η συνολική περιουσία τους ανέβηκε στα 70 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξανόμενη κατά 16,7% σε σύγκριση με το 2013. Εβδομήντα δισ. δολάρια, δηλαδή 60 δισ. ευρώ, δηλαδή το 30% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.

Πώς είναι δυνατόν να παράγεται πλούτος μέσα στα ερείπια, να αυξάνεται κατά 16,7% η περιουσία των εκατομμυριούχων το 2013, όταν η οικονομία συρρικνώνεται κατά 4,2%; Δεν γίνεται, θα πει όποιος διαθέτει ελάχιστες γνώσεις οικονομικών. Μωρέ, γίνεται και παραγίνεται, αρκεί να το θες τόσο πολύ, ώστε να συνωμοτήσει υπέρ σου το σύμπαν. Είναι πολύ εύκολο να αυξήσεις τον πλούτο σου εν μέσω καταστροφής, αρκεί να συντρέξουν μερικές προϋποθέσεις.

* Προϋπόθεση πρώτη: Να ροκανιστούν οι μισθοί, να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις, να εισαχθούν τα μίνι τζομπς των 300 ευρώ, να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών.

* Προϋπόθεση δεύτερη: Να σου δίνει το κράτος φοροαπαλλαγές -κοντά στις 70 έχουν οι εφοπλιστές-, να σε αφήνουν να βγάζεις τα λεφτά σου στους φορολογικούς παραδείσους του Γιούνκερ, να μην ελέγχουν τις off shore σου -έχουν ελέγξει 240 από τις 6.500, ποσοστό 4%-, να σε αφήνουν να αρμενίζεις ανενόχλητος στις λίστες της Λαγκάρντ και του Λιχτενστάιν.

* Προϋπόθεση τρίτη: Να καταρρέουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κι εσύ ο μεγάλος να τις αγοράζεις για ένα κομμάτι ψωμί ή να τους αρπάζεις την πελατεία όταν βάζουν λουκέτο. Να λειτουργούν τα μαγαζιά τις Κυριακές, για να εξαφανίζονται τα μικρομάγαζα και να φυτρώνουν τα malls.

* Προϋπόθεση τέταρτη: Να πέφτει κάτω από το 50% η αξία των ακινήτων, έτσι ώστε εσύ που έχεις ρευστότητα να αγοράζεις κοψοχρονιά στρέμματα και πολυκατοικίες.

Μπορείς να το πεις συνωμοσία του σύμπαντος, μπορείς να το πεις και εμπρόθετη μεταφορά πόρων από τους φτωχούς στους πλούσιους κι ας λέει το ευαγγέλιο ότι «πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού». Μωρέ, ελαττωθήσονται και παραελαττωθήσονται.


ΠΗΓΗ ΓΡΕΚΙ 

Tου Γιώργου Ανανδρανιστάκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου