ΕΛΛΑΣ

ΕΛΛΑΣ

ΑΥΤΟΛΥΚΟΣ


Κι αισθάνομαι τον λύκο να κατεβαίνει, πεινασμένος, αγριεμένος, στο όριο, υπομονετικός μες στην απελπισία του.
Μπαίνω μέσα του, τον νιώθω -κινείται παραπλανητικά, κυκλικά, με λοξές διαδρομές.
Ζει απ' τον άνεμο, παίρνει τα σομά, αφουγκράζεται κάθε τρίξιμο, τροχίζει τα δόντια του στη σμυριδόπετρα, ξέρει:
Μόνος του θα καταλήξει να μπει στο μαντρί, ολομόναχος.
Τα λυκόπουλα, φύτρα του και δωσίλοι, γενίτσαροι και θα τον πάρουνε στο κατόπι μέχρι να πατήσει μαύρο χιόνι.
Το 'χει δεχτεί. Καλύτερα μια ζωή στην παρανομία, μοναχός, νυχτοπλάνο αγρίμι, με τα χαρίσματα του θηρίου, παρά υποτακτικός του κάθε τσομπάνη.
Παρά λυκόσκυλο του κάθε ανθρώπου, που 'ναι για τον άνθρωπο λύκος.
Καλύτερα σβλερξι αγύριστο χωρίς λαιμαριά, να πεθάνει από λύσσα κάποιαν πανσέληνο, μέσα σε αφρούς σβήνοντας, ουρλιάζοντας στην κορυφή της μοναξιάς -μάταιος αυτόλυκος. προχωρεί, αμείλικτος, βαρύγνωμος, νιώθοντας μιαν φλόγωση στο υπογάστριο -εκείνη τη θερμή, σταθερή υπερένταση, που 'ναι τρόπος ζωής γι' αυτόν, ακόμα κι όταν κοιμάται: πυρετός καθ' έξιν.

Λυπημένος, χρεωμένος τον εαυτό του, προχωρεί. Κακόβουλος κι ευπατρίδης των
βουνών. Φρικιό.

7.12.14

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ..ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...

To υπουργείο Πολιτισμού επί Α.Σαμαρά το 2009 είχε έρθει σε επαφή με το δικηγορικό γραφείο της Αμάλ Αλαμουντίν το οποίο ειδικέυεται στις επιστροφές κλεμμένων θησαυρών και σε θέματα αρχαιοκαπηλίας. Τότε είχε κριθεί πολύ υψηλή η αμοιβή της γνωστής στο χώρο της πλην ασημης παγκοσμίως δικηγόρου.


Μετά τον γάμο της με τον Τζορτζ Κλούνεϊ και την δημοσιότητα που έλαβε, συμπτωματικά ο νυν άνδρας της είχε ταχθεί υπέρ της επιστροφής των κλεμμένων Μαρμάρων. Σήμερα οι επικοινωνιακοί εγκέφαλοι που βρίσκονται δίπλα στον Α.Σαμαρά σκέφτηκαν να την ξαανκαλέσουν για να "εκκινήσουν" την διαδικασία επιστροφής των Μαρμάρων.
Το ζήτημα είναι ποιος θα πληρώσει το "μάρμαρο", εάν κόστιζε τόσο ακριβά η Αμάλ Αλαμουντίν το 2009, πόσο θα κοστίζει τώρα που η φήμη της έχει ξεπεράσει κάθε όριο, και εάν υπήρχε ουσιαστικός λόγος και προσδοκία επιστροφής των Μαρμάρων τότε χαλάλι της. Στην προκειμένη περίπτωη "φωναζει" από μακριά ότι πρόκειται για μια επικοινωνιακή προσπάθεια προβολής του Α.Σαμαρά ο οποίος θα κερδίσει λίγη από την λάμψη της πανέμορφης - είναι γεγονός - δικηγόρου χωρίς να προσδοκάται κάποιο αποτέλεσμα στο ορατό μέλλον αφού η Βρετανία αρνήθηκε οποιαδήποτε περίπτωση επιστροφής των κλεμμένων Μαρμάρων.
Ήδη το Ελληνικό Δημόσιο θα πληρώσει ένα σεβαστό ποσό για το ταξίδι και τη διαμονή στην Ελλάδα της συζύγου του Τζορτζ Κλούνεϊ. Καλώς να έρθει και ακόμα καλύτερα θα ήταν αν την χρησιμοποιούσαν για την τουριστική προβολή της χώρας, με αυτή την έννοια μια συνάντηση με την Όλγα Κεφαλογιάννη και μια επίσκεψή της στους Δελφούς, στη Δήλο κ.α θα είχε ένα λόγο και μια σημασία. Αλλά για να κάνει την λεζάντα του ο Α.Σαμαράς, σε εποχή που 6,5 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες (65% του ελληνικού πληθυσμού) βρίσκεται στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας, είναι τουλάχιστον απαράδεκτο.
ΠΗΓΗ ΣΦΥΓΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου