ΕΛΛΑΣ

ΕΛΛΑΣ

ΑΥΤΟΛΥΚΟΣ


Κι αισθάνομαι τον λύκο να κατεβαίνει, πεινασμένος, αγριεμένος, στο όριο, υπομονετικός μες στην απελπισία του.
Μπαίνω μέσα του, τον νιώθω -κινείται παραπλανητικά, κυκλικά, με λοξές διαδρομές.
Ζει απ' τον άνεμο, παίρνει τα σομά, αφουγκράζεται κάθε τρίξιμο, τροχίζει τα δόντια του στη σμυριδόπετρα, ξέρει:
Μόνος του θα καταλήξει να μπει στο μαντρί, ολομόναχος.
Τα λυκόπουλα, φύτρα του και δωσίλοι, γενίτσαροι και θα τον πάρουνε στο κατόπι μέχρι να πατήσει μαύρο χιόνι.
Το 'χει δεχτεί. Καλύτερα μια ζωή στην παρανομία, μοναχός, νυχτοπλάνο αγρίμι, με τα χαρίσματα του θηρίου, παρά υποτακτικός του κάθε τσομπάνη.
Παρά λυκόσκυλο του κάθε ανθρώπου, που 'ναι για τον άνθρωπο λύκος.
Καλύτερα σβλερξι αγύριστο χωρίς λαιμαριά, να πεθάνει από λύσσα κάποιαν πανσέληνο, μέσα σε αφρούς σβήνοντας, ουρλιάζοντας στην κορυφή της μοναξιάς -μάταιος αυτόλυκος. προχωρεί, αμείλικτος, βαρύγνωμος, νιώθοντας μιαν φλόγωση στο υπογάστριο -εκείνη τη θερμή, σταθερή υπερένταση, που 'ναι τρόπος ζωής γι' αυτόν, ακόμα κι όταν κοιμάται: πυρετός καθ' έξιν.

Λυπημένος, χρεωμένος τον εαυτό του, προχωρεί. Κακόβουλος κι ευπατρίδης των
βουνών. Φρικιό.

23.12.14

Πώς ο Δ. Κοντομηνάς βρέθηκε στις ΗΠΑ παρά την απαγόρευση

Πριν από λίγες εβδομάδες αναφερθήκαμε στο ταξίδι του Δημήτρη Κοντομηνά στις ΗΠΑ παρά τον περιοριστικό όρο περί απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του επιβλήθηκε ως όρος αποφυλάκισης για την υπόθεση του ΤΤ. Στην προσπάθειά μας να ανακαλύψουμε τι ακριβώς συνέβη μάθαμε αρκετά αλλά βγάλαμε ένα μόνο συμπέρασμα

Είναι πρακτικά αδύνατο να αποκτήσεις πληροφορίες για τέτοια ζητήματα μέσω μιας θεσμικής διαδικασίας. Παρά τις ερωτήσεις που απευθύναμε σε όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς χρειαστήκαμε την βοήθεια εσωτερικής πληροφόρησης προκειμένου να φτάσουμε στην άκρη του νήματος.

Όπως φαίνεται λοιπόν ο Δημήτρης Κοντομηνάς έχει πετύχει την άρση του περιοριστικού όρου επικαλούμενος το σοβαρό πρόβλημα υγείας που έχει, το οποίο τον ανάγκαζε να επισκεφτεί το εξωτερικό. Κι όμως σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Παρασκήνιο η επίσκεψη του κύριου Κοντομηνά στις ΗΠΑ περιλάμβανε μόνο ένα προγραμματισμένο τσεκ-απ. Μάλιστα μαθαίνουμε ότι αφού επισκέφτηκε το νοσοκομείο πήρε το αεροπλάνο και ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον προκειμένου να συναντηθεί με αξιωματούχους και επιχειρηματίες.

Κάνοντας μια έρευνα μάθαμε επιπλέον ότι ο κύριος Κοντομηνάς έχει άρει οριστικά τον περιοριστικό όρο, πράγμα που δεν συνηθίζεται αφού σύμφωνα με έμπειρους νομικούς σε αυτές τις περιπτώσεις δίνεται προσωρινή άδεια για συγκεκριμένη επίσκεψη στο εξωτερικό με ημερομηνία λήξης.

Και ενώ τα ΜΜΕ έβριθαν από ρεπορτάζ σχετικά με την αστρονομική εγγύηση που επιβλήθηκε στον επιχειρηματία και την επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων που περιλάμβαναν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την παρουσία του στο αστυνομικό τμήμα, τώρα που ο Κοντομηνάς σχεδόν διαφημίζει τα ταξίδια του στο εξωτερικό υπάρχει παντού ένα πέπλο σιωπής.

Τούτο δημιουργεί τεράστιο ηθικό ζήτημα αφού γίνεται σαφές ότι η αυστηρότητα που επιδεικνύει η δικαιοσύνη είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου, ή αν θέλετε, για τα δελτία ειδήσεων για τις λίγες μόνο ημέρες που η υπόθεση βρίσκεται στο κέντρο της επικαιρότητας. Όταν όμως οι κάμερες απομακρύνονται το καθιερωμένο σύστημα της διαπλοκής συνεχίζει ανενόχλητα τη δουλειά του.

Επιπλέον αξιοσημείωτο παραμένει και το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιος λογικός τρόπος για να ενημερωθείς για την εξέλιξη των υποθέσεων. Επικαλούμενες την προστασία των προσωπικών δεδομένων οι υπηρεσίες αρνήθηκαν να παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το ρεπορτάζ, την ίδια ώρα που η αστυνομία και η δικαιοσύνη διαρρέει όχι απλά πληροφορίες αλλά και υλικό που είναι τμήμα της ανακριτικής διαδικασίας όταν πρόκειται για δίκες αναρχικών.

Ακόμα και με την εσωτερική πληροφόρηση που είχαμε τα στοιχεία του ρεπορτάζ αυτού δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένα και δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά χωρίς την άποψη του ίδιου του κύριου Κοντομηνά, ο οποίος αγνόησε το ερωτηματολόγιο που στείλαμε.
  


thepressproject.gr

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου