ΕΛΛΑΣ

ΕΛΛΑΣ

ΑΥΤΟΛΥΚΟΣ


Κι αισθάνομαι τον λύκο να κατεβαίνει, πεινασμένος, αγριεμένος, στο όριο, υπομονετικός μες στην απελπισία του.
Μπαίνω μέσα του, τον νιώθω -κινείται παραπλανητικά, κυκλικά, με λοξές διαδρομές.
Ζει απ' τον άνεμο, παίρνει τα σομά, αφουγκράζεται κάθε τρίξιμο, τροχίζει τα δόντια του στη σμυριδόπετρα, ξέρει:
Μόνος του θα καταλήξει να μπει στο μαντρί, ολομόναχος.
Τα λυκόπουλα, φύτρα του και δωσίλοι, γενίτσαροι και θα τον πάρουνε στο κατόπι μέχρι να πατήσει μαύρο χιόνι.
Το 'χει δεχτεί. Καλύτερα μια ζωή στην παρανομία, μοναχός, νυχτοπλάνο αγρίμι, με τα χαρίσματα του θηρίου, παρά υποτακτικός του κάθε τσομπάνη.
Παρά λυκόσκυλο του κάθε ανθρώπου, που 'ναι για τον άνθρωπο λύκος.
Καλύτερα σβλερξι αγύριστο χωρίς λαιμαριά, να πεθάνει από λύσσα κάποιαν πανσέληνο, μέσα σε αφρούς σβήνοντας, ουρλιάζοντας στην κορυφή της μοναξιάς -μάταιος αυτόλυκος. προχωρεί, αμείλικτος, βαρύγνωμος, νιώθοντας μιαν φλόγωση στο υπογάστριο -εκείνη τη θερμή, σταθερή υπερένταση, που 'ναι τρόπος ζωής γι' αυτόν, ακόμα κι όταν κοιμάται: πυρετός καθ' έξιν.

Λυπημένος, χρεωμένος τον εαυτό του, προχωρεί. Κακόβουλος κι ευπατρίδης των
βουνών. Φρικιό.

21.12.11

ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΜΙΖΕΣ!!!


    Τσουχτερό πρόστιμο στη Ferrostaal για τις μίζες σε Ελλάδα και Πορτογαλία


Οι μίζες για τον «Παπανικολή» και άλλα τρία υποβρύχια που πήρε η Ελλάδα από τη Γερμανία στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας έφεραν την πρώτη καταδικαστική απόφαση. 

Το Εφετείο Ι του Μονάχου επέβαλε στη Ferrostaal πρόστιμο ύψους 139,8 εκατ. ευρώ για τις μίζες στην Ελλάδα και την Πορτογαλία. Οι προμήθειες που έδωσε η εταιρεία για να πάρει τις παραγγελίες ανέρχονται σε 62 εκατ. ευρώ. 

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι εισέρρευσαν μίζες 36 εκατ. ευρώ.Η Εισαγγελία Μονάχου και η εταιρεία είχαν συμφωνήσει ήδη τον περασμένο Οκτώβριο στην επιβολή του προστίμου.
 Η Ferrostaal παραδέχτηκε ότι εξαιτίας πλημμελών εσωτερικών ελέγχων δεν απέτρεψε την καταβολή προμηθειών προκειμένου να κλείσουν παραγγελίες για την κατασκευή υποβρυχίων. Το Εφετείο καταδίκασε επίσης δύο πρώην κορυφαίους μάνατζερ της εταιρείας σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο με την κατηγορία ότι επέτρεψαν να δοθούν οι μίζες.


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΤΥΧΗ. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου του Μονάχου, το μέλος του προεδρείου της Ferrostaal Γιόχαν Φρίντριχ Χάουν και ο εντεταλμένος σύμβουλος Χανς Ντίτερ Μ. πλήρωσαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μίζες σε «αλλοδαπούς αξιωματούχους που λάμβαναν αποφάσεις προκειμένου να κλείσουν οι παραγγελίες» και μετά το 2000, όταν στη Γερμανία ετέθη σε ισχύ ο νόμος για την ποινικοποίηση των σχετικών προμηθειών στο εξωτερικό. Οπως προέκυψε και από την ακροαματική διαδικασία, ο Χουν για την αγορά τεσσάρων υποβρυχίων από την 

Ελλάδα ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί τι ήταν διατεθειμένος να πράξει ο τότε υπ. Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος κατά πρότασης ανταγωνιστικής εταιρείας της Γαλλίας και ορίστηκε μεσάζοντας. Μέσω αυτού η Ferrostaal πλήρωσε μίζες ύψους 36 εκατ. ευρώ. 

Για αντίστοιχη παραγγελία της Πορτογαλίας πλήρωσε μεταξύ άλλων 2 εκατ. ευρώ στον τότε πορτογάλο πρόξενο στο Μόναχο.Και οι δύο καταδικασθέντες ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν λεπτομέρειες για τους τελικούς αποδέκτες των προμηθειών και συνειδητά δεν ενδιαφέρθηκαν για πληροφορηθούν ποιοι ήταν. Οι μίζες διοχετεύονταν μέσω ομάδας μεσαζόντων με προσβάσεις σε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στις κυβερνήσεις των δύο χωρών, επιφορτισμένα με τη λήψη αποφάσεων. 
Υπολογίζεται ότι σε αυτούς κατέληξε το ένα τρίτο των προμηθειών.
                                   
ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου